leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
WORDT VERPLAATST NAAR JANUARI OF FEBRUARI
Rimpelingen, gedichten op muziek
Keur aan muzikanten en dorpsdichter presenteren CD voor goed doel
WORDT VERPLAATST NAAR JANUARI OF FEBRUARI

Bar (niet zichtbaar) in Cultureel café Bacchus op zondag 19 december 2021
lijn

Bacchusactivity Als de coronagoden niet dwars gaan liggen wordt zondagmiddag 19 december de CD Rimpelingen gepresenteerd. Plaats van handeling is cultureel café Bacchus. Een keur aan gastmuzikanten werkten mee aan het project dat geld wil inzamelen voor de stichting Because We Carry. Een serie teksten van dorpsdichter Jan Daalman waren de basis voor de muzikanten van Mad Mennie, Menno Boddé en Rob Bijl, om een serie mooie nummers te maken. Het muziekproject is gemaakt tijdens de eerste coronaperiode. De meespelende muzikanten hebben elkaar nauwelijks live gezien en gesproken. Dat wordt de eerste keer deze zondagmiddag tijdens dit live miniconcert.

De stichting Because we Carry wil vluchtelingen helpen die op het Griekse Lesbos zijn aangespoeld. Het belooft een bijzondere middag te worden. De presentatie krijgt een akoestisch karakter en er is plaats voor maximaal 40 bezoekers. De dorpsdichter en muzikanten zullen om en om van zich laten horen zodat het publiek kan ontdekken wat de muziek met de teksten heeft gedaan en andersom natuurlijk. Een experiment dat met de presentatie van de CD op voorhand al geslaagd lijkt. Volgens Menno Boddé is er niks ingewikkelds aan. “In wezen is het niet meer dan dat Jan mij een tekst stuurde en ik dan keek of het zingbaar was om er daarna een compositie van te maken. Die werden daarna ingekleurd door Mad Mennie en friends.” Alles tezamen is een mooie collectie liedjes geworden in een hoesje met fotowerk van Monic Persoon

Alle basis arrangementen zijn gemaakt door Menno Boddé en later is er vrij ingespeeld door gastmuzikanten waarvan een aantal een Aalsmeerse achtergrond heeft.
Bijdragen op piano, saxofoon, basgitaar, zang, sologitaren en accordeon vonden zo hun digitale weg naar de studio. De CD Rimpelingen is zo een rijke mix geworden waarbij het plezier van de makers er vanaf spat. Dat plezier komt deze zondagmiddag voor de eerste live bij elkaar. Bacchus gaat open om half drie en het optreden begint rond de klok van kwart over drie. Entree €5 voor het goede doel en ja, natuurlijk wordt er naar uw Covid bewijzen gevraagd.

lijnBar (niet zichtbaar) begint om 21:00 (zaal open om 20:30)
De toegangsprijs bedraagt: € 3,50Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©