leeg
programma algemeen activiteiten contact mailing leeg leeg
activiteit
Jacco van Santen & Ellister van de Molen Bird Lives

Jazz in Cultureel café Bacchus op zaterdag 19 april 2014
lijn

Bacchusactivity Charlie Parker ( 1920-1955) was een van de belangrijkste namen in de overgang van traditionele naar moderne jazzmuziek. Hij wordt ,samen met Dizzy Gillespie, Thelonious Monk en Bud Powell, als de uitvinder van de bebop beschouwd en zijn opnamen inspireren nog steeds talloze musici, wereldwijd.

Tributes to Charlie Parker zijn er in vele aantallen geweest, maar nog niet op deze manier. Het concert is dan ook om verschillende redenen uniek te noemen.In de eerste plaats vanwege het feit dat de vijf musici zich aan vooral het minder bekende werk van Parker en consorten wagen. Een andere reden is dat de saxofonist de wereld beroemde en zeldzame Grafton saxofoon bespeelt; de acryl plastic saxofoon die door Parker bespeelt werd tijdens het fameuze concert :”Jazz at the massy hall” in 1953. De sax beviel Parker zo goed dat hij ,vanwege contractuele problemen, onder de naam “Charlie Chan “ ook nog een aantal andere platen maakte, met de grafton.

Bezetting:
Jacco van Santen: Grafton Sax
Ellister van de Molen: Trompet
Bob WIjnen: Piano
Jan Voogd: Bas
Nieck de Bruijn: Drums

lijnJazz begint om 21:00 (zaal open om 21:00)
De toegangsprijs bedraagt: uw gift

Deze activiteit wordt geïnitieerd in samenwerking met stichting Kunst & Cultuur Aalsmeer.

Meer van Bar(niet zichtbaar op website/nieuwsbrief:
dinsdag 11 december 2018 Verrassingsfeestje
zondag 16 december 2018 Wietske en Job

zaterdag 19 januari 2019 Judith Leijtens
zondag 20 januari 2019 Judith Leijtens
vrijdag 01 februari 2019 Feestje Geeske Meijer
vrijdag 08 februari 2019 Feestje Frans Huijbrechts
zaterdag 08 juni 2019 Ken Uw Klassiekers
zaterdag 28 september 2019 Optie feestje
zaterdag 01 januari 2050 TBV UPLOAD FOTOS
Deze activiteiten hebben reeds plaatsgevonden:
Pinxeel Najaarsvergadering, Feestje zoon van , Feestje, Step by Step, Feestje - Hanny Bunck, Eerste Repetitie, Opening seizoen, Van zaterdag 30-6-2018 t/m vrijdag 31-8-2018 is Cultureel Café Bacchus gesloten, Optie Feestje Frans Huijbregts, Optie feestje Jan Vork, Besloten Feest Nicolet Peters 50 jaar!, Aalsmeerse Vriendinnengroep, feestje Jelle, Aalsmeerse Vriendinnengroep - gaat niet door, Koningsdag, Aalsmeerse Vriendinnengroep, Klaverjassen Reinoud, Koor Sonority, Voorspeelmiddag leerlingen, Koor Sonority, Aalsmeerse Vriendinnengroep, Uitvoering leerlingen , Feestje Ingrid en Arno van Bostelen, Aalsmeerse Vriendinnengroep, Leerlingen Judith Glasbeek,


Cultureel cafe Bacchus Aalsmeer©